Josipović odgovorio Nikoliću

Hrvatski predsednik Ivo Josipović odgovorio na izjavu Tomislava Nikolića da Hrvatska ne želi susret sa Srbijom, rekavši da tek posle te izjave susret nije moguć

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

09:38

Default images

"Teško je zamisliti da bi u svetlu takvih izjava susret dvojice predsednika bio uspešan. Mi ćemo se sresti kad budemo sigurni da možemo poslati neku pozitivnu poruku", rekao je hrvatski predsednik u nedeljnoj emisiji HTV-a "Tema dana", a prenosi Jutarnji list.

Taj list ujedno podseća da je Nikolić u nedavnom intervjuu Tanjugu rekao da Hrvatska i BiH u vrhu države imaju ljude koji ne žele saradnju sa Srbijom. "Oni traže izgovor da ne sarađuju sa Srbijom, Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put ka EU i samo bi joj još nedostajalo da sa Srbijom počne da pregovara o imovini Srba, neisplaćenim penzijama i otetim stanovima. Ili o Oluji zbog koje Hrvatska slavi, umesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice", izjavio je Nikolić.

Josipović s druge strane odgovara da i njegova zemlja tuguje zbog Srebrenice. "Priznajemo da je reč o genocidu što predsednik Nikolić ne čini", rekao je hrvatski predsednik.

"Naravno da slavimo Oluju kao našu pobedu kojom je dokrajčen san i ambicija velike Srbije, a pritom žalim za svakom nevinom žrtvom uključujući sve one srpske civile koji su ili poginuli ili bili žrtve zločina koje hrvatsko pravosuđe mora kazniti", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: