Veljović: Od ponedeljka istraga

Zbog novih činjenica vezanih za "srpski Votergejt", direktor policije Milorad Veljović najavljuje da će od ponedeljka krenuti u ozbiljnu istragu.

Izvor: B92

Subota, 03.11.2012.

00:23

Default images

Podsetimo, predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio da nema veze s prisluškivanjem Vučića i Nikolića dodajući da je to nedopustivo i da su neophodne promene u MUP.

"Pošto sam trenutno na bolovanju, od ponedeljka ću da prekinem bolovanje s namerom da utvrdim potpuno činjenično stanje vezano za ove događaje. Ono što se bojim, to je činjenica da smo mi kao radna grupa ušli u ozbiljne provere vezano za privatizacije 24 firme i ne bih želeo da se na ovakav način koriste ovakve stvari kako bi se osujetio rad ovih grupa", kaže Veljović.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da ga najnoviji razvoj događaja ne iznenađuje.

"Zbog brzine kojom su sve ovo radili posle izveštaja ili izjava predsednika i drugih medija o tome da su predsednik i prvi potpredsednik prisluškivani, ne bi me čudilo da su svi hteli pomalo da operu ruke. Ta disonantnost je, dakle, ishitrena, nepotrebna, rekao bih, ali nije i nemoguća. Nije nemoguća zbog toga što aktuelni premijer je u isto vreme i ministar policije. On sve i kad bi hteo ne može da bude ceo na dva radna mesta", kaže Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: