Klintonova i Eštonova nose podršku

Milica Delević je posetu Hilari Klinton i Ketrin Ešton Srbiji ocenila kao podsticaj novoj vladi da sa velikom ozbiljnošću pristupi dijalogu i evrointegracijama.

Izvor: Beta, Press

Ponedeljak, 29.10.2012.

23:29

Default images

"Njihova poseta simbolizuje podršku procesu koji je pokrenut, a koji se tiče nastavka dijaloga o Kosovu na visokom nivou. Istovremeno, to je i podsticaj novoj vladi da sa velikom ozbiljnošću pristupi tom dijalogu i da nastavi ka procesu pridruživanja Srbije EU", rekla je predsednica parlamentarnog odbora za evropske integracije Milica Delević za Pres.

Delevićeva je kazala da misli da će Hilari Klinton i Ketrin Ešton doneti poruku da se ide u susret rešavanju problema Kosova.

"Važan je rezultat, ali je važno, ponavljam, da dinamika bude takva da pokazuje kredibilnost želje da se dođe do rezultata", rekla je Delevićeva.

Ona je navela da Vlada Srbije "ima manevarski prostor da realizuje platformu za pregovore o Kosovu, ali poštujući te poruke iz EU".

Upitana da li je moguće da će Srbija u decembru dobiti uslovni datum za početak pregovora, Delevićeva je kazala da ne veruje da će biti "prečica ka dobijanju datuma za početak pregovora sa EU".

"U ovom trenutku poseta Klintonove i Eštonove jeste podrška, ali i podsećanje na veliku odgovornost koju Vlada u tom procesu ima. Ovaj proces može da ide različitom dinamikom, ali jedno je sigurno - napretka nema bez rezultata", ocenila je Delevićeva.

Hilari Klinton i Ketrin Ešton dolaze u utorak u Srbiju, odakle će otići na Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: