Zajednička strategija za žalbe

Odbrane osuđenih hrvatskih generala nastupaće u žalbenom postupku zajedno "kako bi srušile teze po kojima su generali proglašeni krivima i osuđeni" u Hagu.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

13:21

Default images

Prema rečima advokata Mladena Markača, branioci Ante Gotovine posebno će se baviti ulogom hrvatske artiljerije, piše "Vijesnik".

"Kao advokat generala Markača, preuzeo sam obavezu da u svojoj žalbi obradim problem zločinačkog poduhvata koji kompromituje obojicu osuđenih", rekao je jedan od Markačevih branilaca.

On je dodao da, pošto se radi o veoma zahtevnom pitanju, priprema pojačanja advokatske ekipe.

Domaći stručnjaci, okupljeni oko žalbe, trebalo bi da omoguće da se taj deo presude obori, rekao je Mikuličić, koji nije navodio njihova imena.

Do 16. maja odbrane Gotovine i Markača moraju Haškom tribunalu da dostave najavu da će se žaliti na presudu, a ta se obaveza tiče i tužilaštva pod uslovom da ono nije zadovoljno nekim odlukama sudije Alfonsa Orija.

Hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni su pred Haškim tribunalom za zločine hrvatskih snaga u operaciji Oluja 1995. godine. Gotovina je dobio 24 godine, a Markač 18 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: