Nikolić bez podrške opozicije

Beograd -- Šest dana štrajka žeđu, osam dana bez hrane i samo jedna poseta iz opozicije, rezultat je najnovijeg poteza lidera naprednjaka Tomislava Nikolića.

Izvor: B92
Podeli

Tomislav Nikolić prekinuo je sa štrajkom, izbori nisu raspisani, a lider naprednjaka ostao je i bez podrške ostalih kolega iz opozicije.

Tomislava Nikolića u bolničkoj postelji posetio je samo lider DSS-a Vojislav Koštunica koji mu je poručio da je potrebniji na političkoj nego bolničkoj sceni.

Podrška ostalih kolega iz opozicije je izostala, a oni sa kojima je bio u istoj stranci danas ga nisu podržali.

"Zato što je u ovo krenuo neiskreno, zato što je krenuo da obmane građane. Da je stvarno verovao i u razlog i u svoj čin, ne bi se to završilo ovako. Ovo je bila neka vrsta rijaliti ŠOA sa isplaniranim događajima i načinom. Zalagali smo se uvek i zalagaćemo se kao opoziciona stranka da se izbori održe odmah", kaže Dragan Todorović iz Srpske radikalne stranke.

Podrška Nikoliću izostala je i od LDP-a koji kaže da nema ništa zajedničko sa naprednjacima i da je jedini efekat štrajka - zagađivanje političke scene.

"Iz ove perspektive danas, da li izbori treba da budu za osam meseci ili za 8 meseci i 3 nedelje stvarno ne deluje ni kao racionalan a svakako ne kao iskren politički razlog za štrajk. Mislim da smo svi mi prisustvovali jednom delu odnosa između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića odnosno između SNS i DS. A da ono što se zaista dešavalo u odnosu te dve stranke mi nikada nećemo videti", kaže Ivan Andrić iz LDP-a.

A da je sve isto kao pre deset dana misli Mlađan Dinkić - lider ujedinjenih regiona ne vidi efekte Nikolićevog štrajka.

"Nisam stekao utisak da se bilo šta bitnije promenilo. Mislim da svako u ovoj zemlji ima pravo na svoj način borbe. Što se mene tiče, moja priroda je takva da ja nikada ne bih legao u krevet da bi ostvario neki svoj cilj nego bih se borio pa makar i na ulici za taj cilj", kaže Mlađan Dinkić iz Ujedinjenih regiona Srbije.

Tomislav Nikolić se po savetu lekara odmara, a naprednjaci za danas nisu imali zakazane stranačke aktivnosti.

Tomislav Nikolić vraća se na posao ovde, u stranačke prostorije u Čika Ljubinoj ulici. Međutim novi susret vlasti i opozicije dogodiće se već u sredu u skupštinskim klupama. Na dnevnom redu su poslanička pitanja i teško je verovati da će se izbeći rasprava o ovoj temi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu