Koštunica: Moguć poraz Srbije u UN

Beograd -- Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija "upada u zamku" postavljajući pitanje Kosova pred Generalnu skupštinu UN.

Izvor: Tanjug
Podeli

Koštunica upozorava da u tom slučaju može doći do velikog poraza, posebno posle nepovoljnog mišljenja Međunarodnog suda pravde.

"Umesto da se čvrsto držimo Saveta bezbednosti, gde imamo podršku Rusije da se ne može menjati Rezolucija 1244, pogubnom i potpuno neshvatljivom politikom pitanje Kosova se izmešta u Generalnu skupštinu, gde je moguće da će doći do velikog poraza", naveo je on.

Prema njegovoj oceni, Srbija bi, umesto podnošenja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, trebalo da pred MSP podnese tužbu protiv jedne od država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Moramo se držati za Savet bezbednosti jer je to za nas potpuno bezbedno i treba tužbom dalje osporavati postojanje lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kosovo

Hiseni: Kosovo nije presedan

Njujork -- Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni razgovarao je u sedištu UN sa predstavnicima više zemalja od kojih je zatražio da priznaju nezavisnost Kosova.

Kosovo petak 30.07. 18:43 Komentara: 11
strana 1 od 60 idi na stranu