Do četvrtka odluka o regresima

Odluka o isplati regresa zaposlenim u državi do četvrtka, saznaje B92. Dinkić predložio nove kriterijume za isplatu.

Izvor: B92

Nedelja, 04.07.2010.

17:50

Default images

Kako B92 saznaje u kabinetu ministra ekonomije i regionalnog razvoja, na sastanku vladajuće koalicije u petak usvojeni su predlozi ministra Mlađana Dinkića.

Dinkić je predlažio da se na sednici Vlade iduće nedelje, a u skladu sa dogovorom koji je postignut sa MMF-om, donese odluka da se odmah povećaju tranferi lokalnim samoupravama za milijardu dinara.

Pri tom bi 46 najsiromašnijih opština dobilo polovinu tog novca, to jest 500 miliona dinara, a sve ostale opštine ostatak.

Takođe, Dinkić je tražio da se milijarda i po dodatnih sredstava do kraja godine usmeri socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva u skladu sa programom Ministarstva rada.

Ove Dinkićeve predloge, kako saznajemo, prihvatlili su koalicioni partneri.

Ministar ekonomije tražio je da se dodatne dve milijarde dinara, u vidu regresa za godišnji odmor od po 5 000 dinara neto, isplati do 15. jula svim zaopslenim u zdravstvu, prosveti, kulturi i socijalnoj zaštiti, vojsci, policiji i pravosuđu.

Regres ne bi dobili zaposleni u državnoj administraciji, javnim preduzećima i agencijama, osim onih čija je neto plata manja od 30 000 dinara.

Dogovoreno je da se konačna odluka o predloženoj isplati regresa za godišnji odmor donese do četvrtka, posle konsultacija sa sindikatima.

Na sastanku je takođe dogovoreno da Jovan Krkobabić do jeseni vladi predloži kriterijume za isplatu posebnih naknada penzionerima sa najnižim preimanjima, za šta će biti izdvojeno još najmanje 2 milijarde dinara, saznaje B92 u Ministarstvu ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: