EPS nabavlja novu mernu opremu

Beograd -- Elektroprivreda Srbije (EPS) najavila je da će do kraja godine raspisati tender za nabavku opreme za merenje potrošnje struje, vredan oko 80 miliona evra.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, nova oprema omogućiće povećanja ekonomske i energetske efikasnosti u distribuciji, povećanje naplate i smanjivanje gubitaka.

Nabavka će se finanasirati kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Plan je da EPS nastavi nabavku najsavremenije merne opreme i time poboljša merenje potrošnje struje, upravljanje distributivnim sistemom i da uvede daljinsko očitavanje potrošnje.

Na sajtu EPS-a objavljen je dokument u kojem su na 262 strane detaljno objašnjavaju tehničke specifikacije opreme koju će kompanija nabavljati, ističe se.

U saopštenju se dodaje da studije pokazuju da je nabavka moderne merne opreme, koja će biti ciljano postavljana u regionima gde je naplata najslabija, a gubici najveći, najisplativija investicija EPS-a.

Svi proizvođači mernih uređaja, navodi se, imaće priliku da se na vreme upoznaju sa zahtevima EPS-a i da se pripreme za nabavke koje će Elektroprivreda Srbije realizovati i u narednim godinama.

strana 1 od 967 idi na stranu