SDSS pružio podršku Josipoviću

Ivo Josipović je predsednik koji je potreban Hrvatskoj u narednoj deceniji, izjavio je potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

13:10

Default images

On je ukazao da najjača srpska stranka podržava kandidata Socijaldemokratske partije Ivu Josipovića. Na konferenciji za medije, koju je s Josipovićem držao u izbornom štabu SDP-a, Pupovac, koji je poslanik u hrvatskom Saboru, preneo je zaključak sa sinoćnjeg sastanka predsedništva SDSS-a o podršci Josipoviću.

"Na osnovu svega što je sadržano u njegovom programu, nastupu, ali i dosadašnjem saborskom delovanju, znamo da Josipović ima snagu, ideju i viziju", rekao je Pupovac.

Po Pupovcu, Josipović će moći mnogo da učini u pogledu hrvatskih evrointegracija i u unutrašnjopolitičkim odnosima i sređivanju teškoća u Hrvatskoj.

Rekavši da SDSS kao i na dosadašnjim lokalnim izborima može mobilisati preko 50.000 članova i birača, Pupovac je dodao da iako je SDSS član vladajuće koalicije sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) nema obaveza kad su u pitanju izbori za predsednika Republike.

Josipović je zahvaljujući Pupovcu rekao da podrška SDSS-a mnogo znači i naveo da je pitanje nacionalnih manjina vrlo važno za afirmaciju Hrvatske u svetu, ali i za sređenost u hrvatskim unutrašnjim odnosima.

Kandidat SDP misli da je do sada obavljeno dosta posla, ali da Hrvatsku čeka dug put ka potpunom ostvarenju prava pripadnika nacionalnih manjina.

U Josipovićem štabu saopštili su da je njihov kandidat do sada dobio podršku nezavisnih predsedničkih kandidata Nadana Vidoševića i Dragana Primorca, kao i kandidata Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesne Pusić i Istarskog demokratskog sabora (IDS) Damira Kajina.

Podršku Josipoviću dali su i Hrvatska stranka umirovljenika (penzionera), Hrvatska socijalnoliberalna stranka (HSLS), kao i desetak manjih vanparlamentarnih stranaka koje u pojedinim opštinama, gradovima i županijama imaju svoje većnike.

Josipović, koji je u prvom krugu 27. decembra dobio 32,42 odsto glasova, u drugom krugu izbora 10. januara 2010. suočiće se sa Milanom Bandićem, zagrebačkim gradonačelnikom i nekadašnjim članom SDP-a, koji je u prvom krugu dobio 14,83 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: