EPS punim kapacitetom

Posle hladnog talasa koji je zahvatio Srbiju, dnevna potrošnja električne energije premašila je 140 miliona kilovat-sati, piše "Danas".

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2008.

02:08

Default images

U Elektroprivredi Srbije kažu da je, i pored velike potrošnje uzrokovane time što se mnogi građani greju na struju, elektroenergetska situacija u zemlji stabilna i da neće biti problema u snabdevanju strujom tokom novogodišnih praznika.

Svi proizvodni kapaciteti EPS-a rade "punom parom", uključujući i blok 6 Termoelektrane "Nikola Tesla", čiji remont je završen početkom decembra.

Poslovodstvo EPS-a odlučilo je da u januaru, iako je tender raspisan, iz uvoza ne kupi nijedan kilovat-sat električne energije. Takođe je odlučeno da se za februar ne raspisuju tenderi za uvoz struje.

Od uvoza se odustalo jer odlična proizvodnja na kopovima uglja i u termoelektranama, kao i značajno poboljšana hidrologija, koja je povećala proizvodnju u protočnim hidroelektranama, garantuju stabilno snabdevanje do kraja zime, i to isključivo iz domaćih kapaciteta.

U narednom periodu će biti oporavljene rezerve vode u akumulacionim jezerima i na deponijama uglja.

Odluka o prestanku uvoza struje donela je EPS-u uštedu od oko 8,5 miliona evra, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: