Petak, 31.10.2008.

17:03

Proširena istraga protiv Terzića

Proširena je istragu protiv Zvezdana Terzića zbog sumnje da je od prodaje fudbalera Srđana Stanića moskovskom "Spartaku" protivpravno pribavio 1,3 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je istražni sudija doneo rešenje o proširenju istrage protiv nekadašenjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Terzića zbog krvičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Okružni sud u Beogradu već vodi istragu protiv Terzića, za kojim je zbog bekstva ranije raspisana međunarodna poternica, zbog sumnje da je kao direktor kluba OFK "Beograd" protivpravno prisvojio 1,1 milion nemačkih maraka od transfera bivšeg fudbelera kluba s Karaburme Vanje Grubača nemačkom "Hamburgeru".

Policija je ranije saopštila da je Terzić u junu 2003. godine, kao direktor OFK "Beograda", potpisao ugovor o prodaji Stanića u moskovski "Spartak", prema kome je na ime obeštećenja beogradski klub trebalo da dobije 1,7 miliona evra.

Međutim, sumnja se da je Terzić Rusima dao dispoziciju da se od ukupnog iznosa 400.000 evra uplati OFK "Beogradu", a ostatak na račun jedne firme iz Frankfurta.

Terzić je tako beogradskom klubu pokazao drugi ugovor, prema kome je obeštećenje mnogo manje.

Okružni sud vodi istragu i protiv bivšeg sekretara Zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića zbog sumnje da je pomogao Terziću prilikom transfera Grubača, odnosno da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: