Kosovo 0

15.05.2024.

19:55

Besljimi priznao da nisu za dogovor: Nema logike da se ponovo sastajemo

Glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi ocenio je kao neuspešan današnji sastanak u Briselu posvećen zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, prenose prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

Besljimi priznao da nisu za dogovor: Nema logike da se ponovo sastajemo
EPA-EFE/Georgi Licovski

Podeli:

"Nema logike da se ponovo sastajemo na ovu temu", rekao je Bisljimi novinarima posle više od deset sati razgovora, prenosi Koha.

Prema njegovim tvrdnjama, to je bio zaključak specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, koji je rekao da više neće pozivati na sastanak, ali da može razmotriti mogućnost novog susreta ako se pokaže konstruktivnost.

Bisljimi je izneo tvrdnju da je delegacija Beograda na sastanak došla sa novim predlozima po pitanju upotrebe dinara, a "ne sa odgovorom na predlog Lajčaka.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas u Briselu da se nije došlo do rešenja za dinar, da je srpska strana bila konstruktivna, ali da je Priština ponovo odbila sve predloge.

On je novinarima u Briselu rekao da srpska strana nije zatvorila vrata jer želi rešenje, kao i da će doći u Brisel koliko god bude trebalo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: