Reizabran predsednik SO Voždovac

Dosadašnji predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević izabran je danas ponovo na tu funkciju.

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2008.

16:17

Default images

Lukačević je izabran glasovima odbornika liste Za evropski Voždovac, Liberalno-demokratske partije i koalicije SPS-PUPS. Za njega je glasalo je 29 prisutnih odbornika, tajno, van skupštinske sale, u kancelariji. Sednicu se obeležile svađe oko kvoruma, otimanje mikrofona i četničke pesme.

Odbornici Srpske radikalne stranke ocenili su da je tajno glasanje van skupštinske sale nelegitimno i zahtevali su da uđu u kancelariju u kojoj se glasalo, ali im skupštinsko obezbeđenje to nije dozvolilo, jer se nisu prijavili da prisustvuju sednici kada je utvrđivan kvorum.

Kada je predsedavajući čitao rezultate glasanja, predstavnici radikala su stajali oko njega i uzvikivali: "Lopovi, lopovi".

Sednica se nastavlja i na njoj će biti izabran zamenik predsednika, sekretar, njegov zamenik i članovi veća.

Lukačević je posle izbora rekao da je najvažnije bilo izabrati rukovodstvo na kulturan način, bez obzira na opstrukciju opozicije i najavio nastavak rada na projektima započetim u prethodnom mandatu.

Izboru Lukačevića prethodile su svađe i rasprave o kvorumu.

Na početku sednice predsedavajući, odbornik Nove Srbije Nedeljko Arsenijević, konstatovao je da nema kvoruma, prekinuo sednicu i potom napustio zgradu.

Sednicu su napustili i ostali odbornici Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije, koja je saopštila da nisu želeli da učestvuju u "nelegalnoj sednici" koju su "pokušali da drže" odbornici LDP-a i koalicija okupljenih oko DS-a i SPS-a.

Predstavnici tih stranaka i koalicija, koji imaju 29 od 56 odbornika, tvrdili su, međutim, da kvorum nije pravilno utvrđen, da postoji, pa je sledeći najstariji, odbornik DS-a Božidar Bogdanović, preuzeo predsedavanje.

Odbornici Srpske radialne stranke to nisu želeli da dozvole, te su stali ispred Bogdanovića, uzeli mikrofon i zapevali: "Sprem'te se, sprem'te, četnici".

Odbornici ZEV-a, LDP-a i SPS-a su, uz pesmu, ipak usvojili izmene dnevog reda i odredili pauzu posle koje su tajnim glasanjem izabrali predsednika opštine.

Od ukupno 56 odbornika u opštini Voždovac, lista ZEV ima 24, LDP četiri, SPS-PUPS tri, a SRS 17 i DSS-NS osam. Mandati odbornika verifikovani su 26. juna, posle čega je konstitutivna sednica prekinuta, a nastavljena je danas u 13 sati.

Novi izbori u Prijepolju i Vrnjačkoj Banji?

U Prijepolju i Vrnjačkoj Banji biće, po svemu sudeći, održani novi lokalni izbori, pošto nijedna od stranaka ili koalicija nije uspela da obezbedi potrebnu većinu.

Rok za formiranje lokalnog parlamenta u Prijepolju ističe danas. S obzirom na to da nijedan blok nije saopštio da ima većinu, neće biti održan ni nastavak konstitutivne sednice.

Portparolka Skupštine opštine Vrnjačka Banja Danijela Jelećanin rekla je da će u toj opštini biti ponovljeni lokalni izbori pošto je u ponedeljak istekao rok za formiranje nove opštinske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: