Prodata šećerana u Ćupriji

Fabrika šećera "Šelk 1911" iz Ćuprije u stečaju, prodata je za 270.000.000 dinara firmi "Uniprom" iz Nikšića.

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

15:52

Default images

Na aukciji su se pojavile tri firme, po jedna iz Srbije i Slovenije, i kupac, "Uniprom" iz Crne Gore. Novi vlasnik će imati na raspolaganju preko 42.000 kvadrata poslovnog prostora i 52 hektara zemlje. Početna cena bila je 230.000.000 dinara.

Prema rečima poverenika Agencije za privatizaciju za stečaj "Šećerane" Mića Vračevića, sadašnja stečajna masa neće moći da bude raspodeljena poveriocima sve do završetka započetih sudskih parnica i tek posle toga biće isplaćene i plate za oko 550 bivših radnika za poslednjih godinu dana i doprinosi za penzijsko osiguranje za poslednje dve godine.

Prva licitacija za prodaju ćuprijske "Šećerane", koja je bila zakazana za 21. januar, nije uspela zato što nije bilo zainteresovanih kupaca.

"Šećerana" u Ćupriji već godinama ne radi, poslednji put je kampanju za preradu šećerne repe obavila još daleke 1998. godine.

Nekadašnji radnici ovog preduzeća, njih nekoliko stotina, tokom 2003. godine nekoliko meseci protestovali su tražeći isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i ponovni početak rada ove fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: