126 miliona evra za ekologiju

Ministarstvo za životnu sredinu i NIS potpisali su Ugovor o zajedničkom ulaganju u zaštitu životne sredine.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2007.

17:30

Default images

Kako je na konferenciji za novinare kazao ministar za zaštitu prirodnog bogatstva i životne sredine Saša Dragin, Naftna industrija SRbije će za realizaciju ovog ugovora obezbediti 120 miliona evra, dok će ostala sredstva obezbediti ministarstvo preko Fonda za zaštitu životne sredine.

Dragin je naglasio da je ovo do sada najveći ugovor koji se odnosi na ulaganja u zaštitu životne sredine, kao i da su ovo najveća sredstva koje je neka kompanija u Srbiji uložila u ovu oblast važnu za sve građane.

"Ugovor je izuzetno strog, sa jasno definisanim uslovima koji treba da budu ispunjeni i biće parametar za sve naredne ugovore koji će se potpisivati u budućnosti", kazao je ministar.

Prema rečima generalnog direktora NIS-a Srđana Bošnjakovića, ta kompanija će do kraja ove godine za projekte u pančevačku rafineriju uložiti oko 29 miliona evra, u 2008. godini oko 73 miliona, dok su predviđena ulaganja u 2009. godini oko 18 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: