Nišavić hoće u Hag

Advokat Tatomir Leković izjavio je da će njegov klijent Milorad Nišavić, optužen za ratni zločin u Suvoj Reci, zatražiti da mu se sudi u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2006.

16:12

Default images

"Budući da mu nije obezbeđen minimum ljudskih prava po standardima koji važe svuda u svetu, Nišaviću ću predložiti da zatraži da mu se sudi u Hagu, jer će mu tamo biti garantovana sva ljudska prava", rekao je Leković.

Optužnica za ubistvo članova porodice Beriša prva je optužnica za zločine na Kosovu protiv policijskih čelnika pred domaćim pravosuđem. U zločinu je ubijeno 48 članova porodice Beriša, među kojima je bilo dece, trudnica i starica.

Leković tvrdi da Nišavić nije učestvovao u tom događaju i da je optužnica montirana u znak odmazde što je prvi počeo da istražuje zločin u Suvoj Reci. "Nišavić je prvi policajac ove nesrećne države koji je, na svoju ruku, počeo da istražuje i da se raspituje o tom slučaju. Pretpostavljeni su ga upozoravali i savetovali mu da to ne čini, ali bio je uporan i o tome je sastavio i pismenu informaciju. Nakon predaje te informacije, za njega nastaje hod po mukama, završen podizanjem optužnice", izjavio je Leković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: