Milošević ide u ruski zatvor?

Slobodan Milošević, nakon izricanja presude Haškog tribunala, mogao bi da izdržava zatvorsku kaznu u Rusiji, piše Sandej tajms.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2005.

15:15

Default images

Britanski i zvaničnici SAD podržavaju plan da šezdesettrogodišnji Slobodan Milošević, koji je slabog zdravlja, provede poslednje dane uz suprugu Mirjanu Marković, koja živi u predgrađu Moskve, pošto u istom stambenom bloku ima stan i Miloševićev brat Borislav, dok se veruje da se sin Marko takođe krije u Rusiji.

Bliski porodičan prijatelj, koji Slobodana Miloševića redovno posećuje u zatvoru, tvrdi da bivši predsednik Srbije i Jugoslavije čvrsto veruje da će se plan ostvariti i da ga je odobrio predsednik Rusije Vladimir Putin. Kao razlog za taj ustupak navodi se da zapadne zemlje koje finansiraju rad tribunala u Hagu žele da njegov slučaj što pre bude zaključen i veruju da je mnogo manje verovatno da će on uložiti žalbu na presudu ako mu se izađe u susret.

Vest da bi Milošević mogao zatvorsku kaznu da izdržava zemlji koja je tradicionalan pravoslavni saveznik Srbije razgnevio je porodice mnogih žrtava njegovog režima, sudeći po izjavama u članku u Sandej tajmsu, naročito među kosovskim Albancima i bosanskim muslimanima, prenosi BBC na srpskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: