Bez reakcija na vojvođanski predlog

Novi Sad -- Ni posle dva meseca nema reakcija na predlog IV Vojvodine o budućem ustavnom položaju pokrajine.

Izvor: B92
Podeli

Učesnici okruglog stola posvećenog pitanju ustavnog položaja Vojvodine održanog u Novom Sadu, složili su se da novi ustav Srbije mora garantovati punu autonomiju ove pokrajne. "Izvršna i zakonodavna vlast vojvodjanske administracije moraju biti garantovane budućim ustavom" jedan je od zaključaka današnjeg okruglog stola.

U tom kontekstu je i nedavno predstavljena platforma Izvršnog veća Vojvodine koja polazi od zahteva da se pokrajinski javni prihodi moraju garantovati novim ustavom. Iako je platforma predstavljena pre više od dva meseca, jos uvek nema značajnijih političkih reakcija - posebno od stranke republičkog premijera Koštunice.

"Do sada je samo reagovao lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draškovic koji je za platformu rekao da je u skladu sa evropskim konvencijama. Medjutim, reakcije od strane stranke sadašnjeg premijera nema" kaže predsednik IV Vojvodine Bojan Pajtić.

O platformi pokrajnskog Izvrsnog veća trebalo je da se raspravlja na Odboru za ustavna pitanja republičke skupštine. Medjutim i pored najava do toga još uvek nije došlo.

strana 1 od 104 idi na stranu