Bomba na turiste

U dva teroristička napada u Kairu ubijene su dve osobe, a ranjeno 13, saopštila je egipatska policija.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2005.

16:35

Default images

Ambasador Srbije i Crne Gore u Egiptu kaže da među žrtvama nema naših državljana. U prvom napadu na kairskom trgu Tahir, u samom centru grada, u eksploziji bombe povređeni su dva Izraelca, Italijan i Šveđanin. Napadač je bacio bombu sa mosta, u blizini luksuznog hotela i Muzeja faraona. Naš ambasador u Kairu, Radojko Bogojević, za B92 kaže da, na sreću, među žrtvama nema naših državljana.

Egipatski ministar inostranih poslova izjavio je da je policija u trenutku napada bila u poteri za tim teroristom, kada je on aktivirao bombu i poginuo. Avad Tag El Din, egipatski ministar turizma kaže da je bomba na trgu Tahir veoma primitivna: "Bila je puna eksera, tako da je poreklo većine povreda od eksera. To su uglavnom površinske povrede i podlivi, tako da nisu potrebne komplikovane medicinske intervencije."

Samo dva sata posle eksplozije bombe dve žene u feredžama pucale su iz automatskog oružja na autobus pun turista u starom delu Kaira, u blizini citadele koja je jedna od glavnih turističkih destinacija u gradu. Jedna žena napadač je ubijena, druga ranjena, a šest turista je ranjeno u tom napadu. Strani izveštači prenose da se strahuje od novog talasa terorističkih napada islamskih militanata na turiste, a samim tim i na egipatsku ekonomiju.

Današnji napadi usledili su samo tri nedelje posle samoubilačkog bombaškog napada u Kairu. Tada je poginulo troje stranih turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: