Radikali ponovo odbili da se isele iz Magistrata

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2004.

14:42

Default images

Srpska radikalna stranka ponovo je odbila u sredu da se iseli iz zgrade Magistrata u Zemunu, više od godinu dana nakon pravosnažne presude, saopštilo je zemunsko Javno preduzeće "Poslovni prostor". Zemunski "Poslovni prostor" optužio je SRS u saopštenju da su time "nastavili praksu otimanja novca" tom preduzeću i građanima Zemuna. "Samo za proteklu godinu na ovaj način je SRS oštetila građane Zemuna sa 24 miliona dinara", naveo je zemunski "Poslovni prostor".

SRS je zakupila 2.153 kvadratna metra zgrade Magistrata na 30 godina za samo 1,57 dinara po kvadratnom metru, odnosno za ukupno 1,2 miliona dinara. Ugovor su 4. decembra 1998. godine potpisali Vojislav Šešelj, u ime SRS, i Momir Marković, tadašnji direktor "poslovnog prostora". Zgrada je prethodno, kao spomenik kulture pod zaštitom države, renovirana sredstvima Skupštine opštine Zemun. Četvrti opštinski sud je 17. marta prošle godine pravosnažnom presudom ocenio da je ugovor SRS o zakupu zgrade Magistrata ništav i naložio toj stranci da se sa svim licima i stvarima iseli u roku od 15 dana. "Poslovni prostor" naveo je u saopštenju niz podataka iz sopstvene dokumentacije koji ukazuju na niz finansijskih malverzacija u tom preduzeću, za vreme vladavine radikala u Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: