Marović se u Sarajevu izvinio za zla počinjena BIH

Sarajevo --

Izvor: Beta Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora
Podeli

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović posetio je u četvrtak Sarajevo, gde je razgovarao sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine. On se, tom prilikom, izvinio gradjanima Bosne i Hercegovine, izveštava dopisnik Radija B92 Zoran Žuža.

Nakon sastanka sa članovima predsedništva BiH, predsednik SCG Svetozar Marović novinarima u Sarajevu je rekao da političari u obe zemlje treba da rade, kako je naveo, na stvaranju atmosfere da rane nastale prethodnim ratovima zarastu. S tim u vezi, Marović se u ime građana Srbije i Crne Gore i u svoje lično ime izvinio građanima Bosne i Hercegovine sledećim rečima: “Ja želim ovu priliku da iskoristim da se za svako zlo ili nesreću koju je bilo ko u Bosni i Hercegovini pretrpio od bilo koga iz Srbije i Crne Gore izvinim i da kažem da narodi nemaju pravo i da ne smiju da trpe krivicu i zla koja su napravili pojedinci”.

Izvinjenje, međutim, nije bilo obostrano. Predsedavajući predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović diplomatski je naveo da izjava izvinjenja nije pominjana na sednici Međudržavnog veća i dodao da predsedništvo BiH nema zvaničan stav o tome. Nakon sastanka Međudržavnog veća, ministri inostranih poslova dve zemlje Goran Svilanović i Mladen Ivanić potpisali su sporazum o naučnoj i tehničkoj saradnji, te sporazum koji će svim građanima Bosne i Hercegovine od 1. januara 2004. omogućiti da prelaze granicu sa SCG pod jednakim uslovima, dakle uz ličnu kartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 333 idi na stranu