U pucnjavi otet zatvorenik

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

14:18

Default images

Ministarstvo pravde Srbije potvrdilo je u ponedeljak popodne vest Radija B92 da je u pucnjavi na uglu Đerdapske ulice i Ulice gospodara Vučića u Beogradu u ponedeljak izjutra otet zatvorenik Kazneno popravnog doma Sremska Mitrovica, Saša Stojanović. Stojanović otet kada su trojca napadača sa revolverima pucala u gume, hladnjak i rezervoar marice. "Napadači su nakon toga uperili pištolje u zatvorske stražare, uz pretnju da će ih ubiti ako ne oslobode zatvorenika", saopštava Ministarstvo. Nakon toga su trojica napadača, sa još dva lica, oteli Stojanovića i odveli ga u nepoznatom pravcu.

Stojanović je zbog krivičnog dela teških slučajeva razbojništava, osuđen na deset godina zatvora, a u ponedeljak je po nalogu Četvrtog opštinskog suda priveden na glavni pretres zbog krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja. Ministarstvo pravde će pokrenuti postupak radi utvrđivanja eventualnih propusta nadležnih u KPZ Sremska Mitrovica i izricanja adekvatnih mera ako se propusti ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: