Četvrtak, 12.12.2002.

14:20

Koštunica: "Dogovor Đinđića i Šešelja osujetio izbore"

Izvor: SENSE

Default images

"Nije reč o pravnom sporu, nego o borbi za istinu", kaže predsednički kandidat Vojislav Koštunica u razgovoru sa švajcarskim novinarima, koji objavljuje "Noje Cirher cajtung". Ovom rečenicom Koštunica odgovara na pitanje novinara, ali i šire javnosti, da li je naknadno nepriznavanje rezultata izbora, iako je stanje biračkih spiskova bilo poznato i pre izbora, pitanje lošeg političkog stila. "I u SAD je loš postupak brojanja glasova izazvao probleme, pa je istina morala naknadno da se utvrđuje", podseća Koštunica.

Koštunica smatra da su izbori propali zbog "neformalnog dogovora" između Đinđića i Šešelja. "Đinđić hoće da sam vlada Srbijom, što podseća na Miloševićeva vremena, Šešelj učestvuje na izborima, iako nema realne izglede na pobedu, zbog publiciteta", objašnjava Koštunica.

Na pitanje da li će, uz podršku opozicije i nekih otpadnika iz DOS, njegova stranka rušiti vladu, Koštunica odmahuje rukom i kaze da ima "druge prioritete". Najpre mora da se usvoji  Ustavna povelja Srbije i Crne Gore, zatim  dolazi na red promena Ustava Srbije, pa parlamentarni izbori. A što se tiče vlade, ona bi  mogla i "sama da se sruši", predviđa Koštunica, najavljujući da će Đinđić otezati sa usvajanjem Ustavne povelje da bi što duže odlagao izbore. Na taj način bi se reforme sprovodile dekretima, što je, s državnopravnog stanovišta, "neodgovorno". "U tome je suština našeg spora: ja se borim za jačanje isntitucija u Srbiji, Đinđić za svoju vlast", zaključuje Vojislav Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: