Lilic u Hagu

Izvor: B92

Subota, 13.07.2002.

20:55

Default images
Bivsi predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilic smesten je u civilni objekat i Hagu i, kako je za B92 rekao njegov advokat Dragan Saponjic, moze slobodno da komunicira: "Ogranicenja su samo vezana za njegovu bezbednost, dakle nema nekih drugih ogranicenja. Kada ce biti izveden pred sud, to ne mogu da kazem, pretpostavljam ne tako brzo, s obzirom da se ocekuje da nadlezni organi u nasoj drzavi donesu odluku o oslobadjanju od cuvanja drzavne tajne. Prema tome, tesko da moze u narednoj nedelji biti prisutan na sudu", kaze Saponjic.

Saponjic je jos rekao da u slucaju odlaska Lilica u Hag nije bilo pritisaka domacih vlasti. "Lilic je odlucio da krene sa haskim istraziteljima kada mu je receno da ce u suprotnom biti priveden", naglasio je advokat Saponjic. Kako je Radiju B92 pojasnio izvor iz saveznog ministarstva pravde, Lilic i Karleusa su svedoci koje je pozvalo Sudsko vece, a ne tuzilastvo suda u Hagu. Oni su zato obavezni da se pojave pred sudom i nalaze se u kategoriji obaveznih svedoka u postupku koji je vec pokrenut, a ne u istrazi koja svakom postupku prethodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: