DJINDJIC: NEMA POVLACENJA ZAKONA O RADU

Izvor: B92

Subota, 13.10.2001.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u subotu Fonetu da je Vlada spremna da prihvati sve sugestije sindikata vezane za predlog Zakona o radu, ali ne prihvata zahtev da se on povuce iz skupstinske procedure. Samostalni sindikat insistira na povlacenju zakona iz skupstinske procedure i najavio je generalni strajk za 16. oktobar, ukoliko Vlada ne prihvati taj ultimatum. "Lako je najaviti generalni strajk, ali mi je zao sto strajkova nije bilo prethodnih deset godina", rekao je Djindjic. Djindjic je zamerio rukovodstvu sindikata sto "ne usmerava strajkove prema menadzmentu nego odmah dolaze pred Vladu, sto nije zapamceno u istoriji sindikalne borbe". Rukovodstva sindikata on je pozvao da edukuju radnike i omoguce im kvalifikaciju za razna radna mesta, kako bi bili spremni da prihvate vise razlicitih poslova koji ce se pojaviti u buducnosti.

Prema Djindjicevoj oceni, predlog Zakona o radu stiti prava radnika vise nego u mnogim evropskim zemljama. "Zakon, naravno, nije na nivou zakona u Norveskoj ili Svedskoj, ali ni nasa ekonomija i socijalna politika nisu na tom nivou", rekao je Djindjic. Premijer Srbije je rekao da postoje "tri glavna koraka" ka najavljenom vladinom cilju o otvaranju milion radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: