STRAJK U EPS-U ODLOZEN

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2001.

19:00

Default images
Posle skoro dva dana pregovora predstavnici Sindikata EPS-a i republicke vlade postigli su dogovor da do petka Ministarstvo finansija sacini predlog o ispunjenu zahteva. Prethodno je sindikat zapretio generalnim strajkom ukoliko se ne ukine Uredba o zamrzavanju plata sto podrazumeva povecanje plata zaposlenih i postovanje kolektivnog ugovora.

Ozbiljni pregovori tek predstoje, kaze u izjavi za B 92 predsednik sindikata EPS-a Milovan Rankovic a na pitanje da li to znaci da u narednih nekoliko dana nece biti generalnog strajka odgovara: "Mi smo imali primedbu resornog ministarstva za pravna pitanja da se najavljeni strajk ne uklapa u vremenski rok predvidjen zakonom. Taj rok je 18, a mi zelimo da ovaj posao radimo u skladu sa zakonom i sa zakonskim vremenskim okvirima. Smatramo da se ne mozemo zalagati za jedna prava a ne postovati druga prava. Situacija nije jednostavna , razgovori ce poceti posle dostavljanja tog dokumenta o ispunjenju zahteva. On ce ici na glavni odbor 17, a 18. cemo videti sta ce biti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: