U Cacku druga nedelja potpune obustave nastave

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2000.

20:06

Default images
U oko 900 skola u Srbiji u ponedeljak je nastavljen strajk prosvetnih radnika – sracenjem casova na 30 minuta, na koji su zbog niske cene rada pre tri nedelje pozvala cetiri sindikata prosvetara. Koordinacioni odbor sindikata prosvetnih radnika su se u subotu slozila da najniza prihvatljiva cena rada u prosveti moze iznositi 20 odsto republickog proseka, ili 350 dinara za januar.

Sindikat obrazovanja Cacka je, medjutim, usao u drugu nedelju potpune obustave nastave. Sve srednje skole u ovom gradu, u ponedeljak nisu radile, a od sesnaest osnovnih skola casovi nisu odrzani u sedam, javlja dopisnik ANEM-a iz Cacka. Ovaj sindikat istice da je nastavio ovaj vid strajka jer su se i Vlada i kolege u Srbiji oglusili o zahteve strajkaca. Ovaj sindikat je nazvao neozbiljnim ponasanje drugih sindikalnih predstavnika u Srbiji koji su odbili da im se pridruze u totalnoj obustavi nastave i nastavili tzv. zakonski strajk - skracenjem casova, pod izgovorom da ne zele da ugroze skolsku godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: