Odsustvo Čanka (ne)opravdano

Lider lige socijaldemokrata Nenad Čanak od juče je na neplaćenom odsustvu. Čankovo učešće u Velikom bratu izazvalo je uglavnom negodovanje njegovih kolega.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

17:56

Default images

Poslanik Nenad Čanak opravdano je odsutan, obavestila je prisutne predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović. Svoje opravdano odsustvo Čanak provodi u kući Velikog brata. Nisu svi poslanici vladajuće većine oduševljeni tom idejom i poručuju mu da neće dobiti dnevnice, a građane uveravaju da krhka skupštinska većina nije ugrožena.

"Mi nikada nećemo dovesti u pitanje mogućnost da se ovako važni zakoni donesu zbog bilo kakvih medijskih ili drugih akrobacija, te u tom smislu javnost ne treba da bude zabrinuta", kaže portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan.

Kao ideja moglo se čuti da bi vlast mogla da glasa za izbacivanje Čanka iz kuće Velikog brata, kako većina u Skupštini ne bi bila dovedena u pitanje.

"To je sada šala, nismo toliko ugroženi u pogledu glasanja, tako da mu želim sve najlepše. Ukoliko pobedi, valjda će da počasti predstavnike vladajuće koalicije i opozicione poslanike", kaže Branko Ružić iz Socijalističke partije Srbije.

Ima i onih koji ne gledaju blagonaklono na Čankov medijski angažman.

"Nisam mogao da verujem u to kada sam video sinoć. Nenad Čanak je veoma dobar političar, elokventan, pametan, ali sve ono što je radio kao političar poslednjih 20 godina mislim da je ovim bacio u vodu", smatra Dragan Marković iz Jedinstvene Srbije.

"Ja sam apsolutno neko ko nikada ne bi ušao u kuću Velikog brata, ne želeći da vređam sve one koji su u kući, iz razloga što mislim da je to moja intima", kaže Lidija Vukićević iz Srpske radikalne stranke.

"To je još jedan u nizu događaja koji govori u prilog tome da vladajuća većina, a Nenad Čanak pripada toj većini, nipodaštava Narodnu skupštinu Republike Srbije kao najvažniju instituciju u zemlji", smatra Dragan Šormaz iz Demokratske stranke Srbije.

Sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović kaže da je Čanak uputio zahtev Administrativnom odboru za neplaćeno odsustvo. Budući da je na stalnom radu u Skupštini i staž će mu mirovati za vreme dok bude u kući Velikog brata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: