Mićunović: Iznenađen sam

Dragoljub Mićunović izjavio je da nije iznenađen razlazom u Srpskoj radikalnoj stranci, ali da jeste odlaskom Tomislava Nikolića.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 09.09.2008.

01:21

Default images

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke je za "Večernje novosti" rekao da postojeće "dvovlašće" - Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić, nije moglo dugo da opstane.

"Očekivao sam da Šešelj podnese ostavku, budući da je sprečen pet godina da učestvuje u životu stranke, da će biti izabran za počasnog predsednika, a da će Nikolić i formalno preuzeti kormilo stranke. Ali, desilo se obrnuto. Iznenađen sam", kazao je Mićunović.

On je naveo da je iznenađen i jer radikali neće glasati za sopstveni amandman na Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i asocijaciji, koji je prihvaćen.

"Branili su ga (amandman) i opravdavali - kako je moguće da su se u toku večeri 'predomislili'? Pratićemo dalja događanja u SRS-u, ali se nećemo ni na koji način mešati", rekao je on.

Na pitanje da li će Spoljnopolitički odbor Skupštine, čiji je predsednik, izjašnjavati o pitanju Južne Osetije i Abhazije, Mićunović je rekao da neće, jer bi time bila naneta šteta srpskoj poziciji.

Upitan kakav je njegov stav o pripremi novog Statuta Vojvodine, Mićunović je kazao: "Razvoj autonomije - da, separacija - ne. Kao predsednik Političkog saveta morao bih da vidim predlog Statuta i da se Savet o njemu izjasni, a za sada bukvalno ništa ne znam".

"Sigurno je da autonomija lokalnih vlasti treba da se podržava, ali decentralizacija vlasti ne znači decentralizaciju zemlje ili neku teritorijalnu preraspodelu. Autonomija znači poštovati ljudska prava, približiti vlast narodu, a teritorijalna pregrupisavanja da bi se zadovoljile bilo čije ambicije nisu zdravo rešenje", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: