"Čvrsti dokazi o prisustvu MUP-a"

Istraga o neredima na severu Kosova je u toku i UNMIK i KFOR traže organizatore i učesnike nereda, saopšteno je iz Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2008.

14:45

Default images

UNMIK i KFOR, takođe, imaju čvrste dokaze da su u zgradi suda 17. marta bili pripadnici MUP-a Srbije, rečeno je danas u Prištini. Kako prenosi KIM Radio, portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko ponovio je da UNMIK ima čvrste dokaze da se u zgradi suda u severnom delu Kosovske Mitrovice, tokom hapšenja bivših radnika ove ustanove, nalazilo i više pripadnika MUP-a Srbije.

"Mi imamo imena tih ljudi i to je čvrst dokaz", rekao je Ivanko.

Ivanko je kazao da mu nije poznato odakle su stigli pripadnici MUP Srbije u severni deo Kosovske Mitrovice, ali da detaljna istraga, koja je u toku, treba i to da utvrdi.

On je najavio da se regionalni administrator UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici Džerald Galuči danas popodne vraće svojim redovnim dužnostima.

Kotar: Suočili smo se sa ubicama

Portparol KFOR-a Žan Lok Kotar izjavio je da se KFOR 17. marta u severnom delu Kosovske Mitrovice suočio sa ubicama, a ne sa demonstrantima.

"Mi nismo policijska snaga, mi nemamo ista pravila rada. Nemojte očekivati da će vojnici KFOR-a bacati cveće ako na njih bude pucano", poručio je Kotar.

"U ponedeljak, 17. marta, nismo se suočavali sa demonstrantima, već sa ubicama. Pravim veliku razliku između građana i ubica. Na nas su bacane ručne bombe i, srećom, jedna nije eksplodirala. Mi znamo da je ta ručna bomba jugoslovenske proizvodnje, model M 75, koja se zove kašikara", rekao je Kotar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: