Rezervisti ne odustaju od štrajka

Štrajkački odbor kuršumlijskih bivših rezervista, njih 14, koji dvanaesti dan štrajkuju glađu, radikalizovaće večeras protest.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 23.09.2007.

16:47

Default images

Bivši rezervisti iz Kuršumlije koji protestuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica od večeras u 20.00 časova zaključaće se u zgradu Opštine, a njih nekoliko stotina neće dozvoliti funkcionerima i radnicima uprave da sutra udju u zgradu. Takva odluka doneta je na večeras održanom šastanaku Štrajkačkog odbora bivših rezervista. .

Štarjkači su odlučili i da ubuduće odbijaju lekarsku pomoć, pa ulaz u zgradu opštine neće biti dozvoljen ni ekipama hitne službe Doma zdravlja.

Prema izjavama članova Štrajkačkog odbora desetak rezervista nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Kako je agenciji Beta kazao jedan od organizatora protesta Dejan Milošević svi učesnici rata na Kosovu iz Kuršumlije od sutra neće puštati decu da idu u školu.

"Oko 2.000 porodica od sutra neće dozvoliti deci da idu školu", najavio je Milošević.

Milošević je ranije danas agenciji Tanjug rekao i da se protest omasovljava tako što se štrajkačima na skupovima u gradovima i opštinama Topličkog okruga "stalno pridruži neko novi".

Prema njegovim rečima, na sinoćnjem protestu podrške u Blacu okupilo se oko 400 ljudi, uključujući i predsednika tamošnje opštine koji je dao podršku štrajkačima jer je i on bio na Kosovu, rekao je Milošević.

Predsednik Štrajkačkog odbora je podsetio da sada "neki iz vlasti i medija pokušavaju da njihovu muku stranački svrstavaju", poručivši da štrajkači "to neće dozvoliti jer kada su im uručivali pozive za odlazak na Kosovo nisu ih pitali kojoj stranci pripadaju".

Kuršumlijski rezervisti protestuju tražeći da im se isplate u potpunosti ili razlike u dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Vlada Srbije u četvrtak je prihvatila informaciju o tom protestu i zaključila da se formira radna grupa koja bi utvrdila stanje stvari, a tome je prethodio poziv načelnika za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Bojana Dimitrijevića rezervistima da se strpe jer će Vlada učini sve kako bi njhovi problmi bili rešeni.

Milošević, međutim, kaže da se njima niko zvanično iz vlasti nije obratio i da oni od protesta neće odustati sve dok delegacija Vlade i nadležnih ministarstava ne dođe u Kuršumliju kako bi, kako je rekao, seli i dogovorili se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: