U PONEDELJAK RAZGOVORI DOS-A I "ZAJEDNO ZA JUGOSLAVIJU"

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2001.

18:00

Default images
Razgovore predstavnika koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" i koalicije DOS o redefinisanju odnosa u SRJ, zakazao je predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica, za ponedeljak u Beogradu, saznaje Radio B92.

U delegaciji koalicije "Za Jugoslaviju" bice lideri Socijalisticke narodne partije, Narodne stranke i Srpske narodne stranke Predrag Bulatovic, Dragan Soc i Bozidar Bojovic. Najavljeno je da ce, u tim razgovorima, DOS predstavljati Vojislav Kostunica, Goran Svilanovic i Dragoljub Micunovic. “To je nastavak politickog dogovora koji je postignut pre izvesnog vremena” kaze u izjavi za B92 Dragan Soc. Prema njegovim recima, do sada takav dogovor nije bio realizovan jer se cekao definitivan stav DPS po pitanju zajednicke drzave. “Posto se ta partija ovde jasno opredelila da forsira referendum o nezavisnosti, da ignorise koaliciju 'Zajedno za Jugoslaviju', onda nema nikakvog razloga da politicke grupacije koje dele isto misljenje oko Jugoslavije, a to su DOS i 'Zajedno za Jugoslaviju' ne nastave svoje razgovore. Ti razgovori ce, verujem, biti otvoreni za sve koji zele da im se pridruze. Svrha sastanka koji ce se odrzati u ponedeljak je da se krene koji korak dalje i da se taj dijalog malo intenzivira i dovede do nekog rezultata. To je tek prvi sastanak i verovatno da nece biti neceg konkretnog, ali sigurno ce se utvrditi neki rokovi, okvir i metodologija, koja bi trebalo da dovede do toga da se i pred domacom i pred stranom javnoscu ponudi jedna projekcija DOS-a i koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju' buducnosti ovih prostora”, rekao je Soc za B92.

Savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic u izjavi za B92 kaze da na sastanku ocekuje razumevanje i jedne i druge strane. “Prvenstvena tema o kojoj ce se razgovarati su odnosi izmedju Srbije i Crne Gore, i nastojanja da se postigne dogovor o zajednickom nastupu i predlogu, kako bismo prevazisli ovu situaciju vakuuma, iscekivanja da se formira nova crnogorska vlada. Verujem da ce u drugom delu sastanka biti razgovora o pitanju donosenja Zakona o saradnji sa Hagom, jer to je jedna tema koja je vec neko vreme prisutna u nasoj javnosti, a nismo imali prilike da o njoj vodimo ozbiljne razgovore izmedju koalicionih partnera. Ja se nadam da ce biti razumevanja i na jednoj ina drugoj strani, i unutar DOS-a, i unutar same koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju'”, rekao je Svilanovic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: