"DA LI JE MOGUCE DA JE MILOSEVIC CENTRALNA TEMA IZBORA U CG"

Izvor: B92

Subota, 07.04.2001.

17:16

Default images
Socijalisticka narodna partija Crne Gore nece u Saveznoj skupstini glasati za zakon kojim se predvidja izrucenje jugoslovenskih drzavljana Haskom tribunalu, izjavio je predsednik te stranke Predrag Bulatovic. "Moze nekome u Hagu da padne na pamet i da se rodoljubi i patriote koji su branili bivsu SFRJ i sadasnju Jugoslaviju nadju na spisku optuzenih za ratne zlocine", rekao je Bulatovic.

Komentarisuci ovakav stav SNP-a, potpredsednik republicke Vlade Zarko Korac izjavio je za B92 da je takvo misljenje Bulatovica poznato odavno i da je to osnovni razlog zbog cega se pred saveznim poslanicima jos uvek nije nasao Zakon o saradnji sa tribunalom.

"Kao sto znate ukoliko SNP za taj zakon ne glasa on zaista ni u tehnickom smislu ne moze biti prihvacen od strane Saezne skupstine. Obrazlozenje SNP-a do sad je uvek bilo da se radi o izborima u Crnoj Gori, da je to vrlo osetljivo pitanje i da u ovom trenutku nisu spremni da ga otvoren. Oni su naravno ostavili mogucnost da se o tome razgovara posle izbora u Crnoj Gori. Moram da kazem da sam od trenutka kada sam upoznat sa tim stavom koji kontinuirano iznosi SNP, ostao zapitan da li je moguce da se u Crnoj Gori izrucivanje ili neizrucivanje Slobodana Milosevica Haskom sudu pojavljuje kao jedna od centralnih tema izborne kampanje. To je za mene duboko iznenadjujuce, s obzirom da sam ocekivao da ce se izborna kampanja u Crnoj Gori voditi oko sasvim drugih tema, a ponajvise oko drzavno-pravnog statusa Crne Gore”, rekao je Korac za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: