DERBI 7. MARTA

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2001.

14:54

Default images
Ponovljeni duel fudbalera "Crvene Zvezde" i "Partizana" bice odigran 7. marta, saglasili su se u utorak predstavnici dva kluba na sastanku kod premijera Srbije Zorana Djindjica. Posle dvosatnog razgovora dogovoreno je i da se u cetvrtak sastanu predstavnici svih klubova prvoligasa sa ciljem da se spreci nasilje na nasim stadionima i da se pokrene kampanja za zdravu konkurenciju u nasem fudbalu, a da njeni promoteri upravo budu veciti rivali. "Postigli smo kompromis koji nas izvodi iz corsokaka u koji smo kao nacionalni fudbal zapali posle incidenta na prekinutom derbiju", rekao je Djindjic. Govoreci o obavezama vlade kada je u pitanju organizacija sportskih dogadjaja, premijer Srbije je rekao: "Ja sam se obavezao da cemo zajedno sa predstavnicima MUP-a i drugih organa reda napraviti koncept bezbednosti na stadionima i da to nece biti prepusteno slucaju. Takodje, obavezao sam se da ce biti pokrenuta zakonodavna inicijativu strozijeg kaznjavanja huliganstva na nasim stadionima. Harmonizovacemo nase propise sa evropskim propisima". Predsednik Crvene zvezde, Dragan Dzajic, smatra da je spor izmedju vecitih rivala dobio dimenzije koje ne odgovaraju situaciji u zemlji i s tim u vezi izrazio zahvalnost Zoranu Djindjicu, sto je predstavnike oba kluba doveo za zajednicki sto: "Pronasli smo kompromisno resenje u interesu smirivanja strasti, regularnosti takmicenja i da bude sportska i fer borba na terenu i da se ljudi koji dolaze na stadion osecaju bezbedno. Zelimo da udjemo u novu sezonu sa cistim i jasnim odnosima", kaze Dzajic. "Ova inicijativa Zorana Djindjica stigla je u poslednjem trenutku, jer derbi kao nacionalno blago moramo da ocuvamo", rekao je u obracanju novinarima predsednik crno-belih, Ivan Curkovic: "Derbi je institucija, nesto na sta smo svi veoma ponosni, prema tome, trebalo ga je spasiti na odredjeni nacin. To sto je iza nas, to smo zaboravili, to je iskustvo koje ne treba vise nikada da ponovimo". Na danasnjem sastanku, pored predsednika oba kluba, ucestvovali su i Vladimir Cvetkovic i Dusan Maravic, u ime Crvene zvezde, kao i Nenad Bjekovic i Zarko Zecevic u ime Partizana, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: