Više zaposlenih - bolji rad?

Beograd -- Od jeseni Skupština Srbije imaće veći broj službi, više zaposlenih i veće troškove; od sad i u zgradi nekadašnje savezne skupštine.

Izvor: B92
Podeli

O planu korišćenja prostorija u nekadašnjoj zgradi saveznog parlamenta biće odlučeno nakon letnje pauze. Usvojenim planom predviđeno je da se od skoro 150 zaposlenih u nekadašnjoj zgradi savezne skupštine, u zgradu u Kralja Milana raspodeli 99.

Prema rečima sekretara Marka Danilovića, taj broj nije dovoljan, a ostatak će biti popunjen konkursom: "Ti ljudi nisu preuzeti iz Skupštine SCG zato što ne postoje takvi kadrovi. Za takve vrste poslova, tamo nema takvih ljudi."

Osim što se broj zaposlenih povećava sa 209 na 308, porastao je i broj skupštinskih službi. Sekretar Skupštine Marko Danilović priznaje da se pripajanjem zgrade nekadašnjeg saveznog zdanja povećavaju i troškovi na račun Narodne skupštine.

On kaže da je Skupština tražila da joj bude dodeljen budžet parlamenta SCG: "Da li će to Vlada odvojiti iz budžetske rezerve ili će sve ići kroz rebalans budžeta u septembru mesecu, ne znam, to je pitanje za Vladu. U svakom slučaju, do kraja godine ćemo tačno sagledati da li je ta cifra određena za održavanje onako reprezentativnog objekta dovoljna, i da li treba da se povećaju ta sredstva. Moje mišljenje je sada da će ta sredstva morati da se povećaju."

Prema predviđenim obavezama, Skupština Srbije preuzela je i zaposlene na poslovima održavanja zgrade, zaposlene u restoranu, i one koji su bili zaduženi za vozni park. O tome da li će i ko će imati prostorije u jednoj i drugoj zgradi – od predsednika parlamenta, preko šefova poslaničkih grupa i službi – odluka će biti doneta do septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.