VUCO O AMNESTIJI

Izvor: B92

Petak, 12.01.2001.

13:08

Default images
Kako je u cetvrtak izjavio savezni ministar pravde Momcilo Grubac, Predlogom zakona o amnestiji bice obuhvaceno oko 34.000 lica koja su osudjena na osnovu krivicnih dela protiv Vojske Jugoslavije. Biljana Kovacevic Vuco iz Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava izjavila je za B92 da se ovo prakticno odnosi na "sve oni koji su izbegli poziv za mobilizaciju ili vojsku za vreme NATO intrevencije, pa i pre toga, a bice amnestirani i oni mladici koji su izbegavali regrutaciju". "Ovo ce verovatno izazvati kontroverzu, jer se odnosi na velik broj Albanaca, kojima je sudjeno u montiranim procesima, ali i na mnoge pripadnike bivseg rezima koji su terorisali gradjane Jugoslavije i zloupotrebili vlast", zakljucila je Vuco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: