Vasiljković u Beogradu

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, doputovao je u Beograd, gde želi da razgovara s državnim zvaničnicima.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2005.

16:17

Default images

Samo desetak dana pošto su hrvatski mediji preneli navode da će ministarka pravde te zemlje Vesna Škare Ožbolt od Australije tražiti izručenje Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, zbog zločina u Hrvatskoj, Vasiljković je stigao u Beograd.

List Australijen objavio je tekst u kom je Vasiljković opisan kao vođa srpskih paravojnih jedinica, a Vasiljković, koji sada koristi ime Danijel Sniden i radi kao intruktor golfa, zbog toga je od lista tražio 200.000 australijskih dolara na ime odštete.

Pred dolazak u Srbiju, Vasiljković je hrvatskim medijima izjavio da će se u Beogradu sastati s državnim zvaničnicima i kako očekuje da će troškove suđenja s navedenim novinama snositi Vlada Srbije jer, kako je objasnio, nije reč samo o njemu, već o svakom Srbinu.

Na beogradskom aerodoromu, Vasiljković je objasnio da ne namerava da ode u Hrvatsku. "Jedini razlog što sam u beogradu je velika konferenecija za medioje u sredu, a većč u četvrtak se vraćam u Australiju. Ja sam ministraki pravosuđa Hrvatske poslao pismo s brojem svog mobilnog telefona i rekao da ću doći kad god žele, samo da mi plate povratnu avionsku kartu, ali sam zaboravio da napišem da mi daju dovoljno vremena da bih mogao da se vakcinišem protiv besnila. Samo se besnila bojim, Hrvata ne", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: