Štrajk lekara i farmaceuta Srbije nastavlja se u ponedeljak

Izvor: B92

Subota, 18.10.2003.

12:53

Default images
Štrajk lekara i farmaceuta Srbije biće nastavljen u ponedeljak dvočasovnom potpunom obustavom rada, kako je ranije bilo najavljeno, izjavila je u subotu predsednica Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Jadranka Bosnić. Ona je agenciji Beta rekla da će štrajk biti nastavljen, uprkos upozorenjima iz Ministarstva zdravlja Srbije da je takav vid protesta nezakonit. "Tokom vikenda neće biti obustave rada jer rade samo dežurni lekari, ali ćemo već od ponedeljka nastaviti s dvočasovnim prekidom rada jer nas još uvek niko nije pozvao da pregovaramo", rekla je Bosnićeva.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije počeo je štrajk 2. oktobra sa zahtevom da se raspon koeficijenata zarada zaposlenih u zdravstvu poveća sa sadašnjih jedan prema 2,87 na jedan prema četiri. Vlada Srbije, od početka štrajka, nije pozvala predstavnike SLFS na pregovore, ističući da nisu reprezentativni i da s njima mogu samo da "razgovaraju". Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je juče da je dvočasovna potpuna obustava rada, koju je najavio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, "grubo kršenje" zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: