G17 plus: Pokušaj da se zataška skandal

Izvor: B92

Subota, 11.10.2003.

12:58

Default images

Odluka Kolegijuma DOS po kojoj bi o neregularnosti pri izboru guvernera trebalo raspravljati tek pri razmatranju Godišnjeg izveštaja o radu NBS, predstavlja providan pokušaj da se zatakša skandal nastao manipulacijom karticama poslanika Demokratske stranke, kojom su falsifikovani rezulati glasanja od 22. jula ove godine, navodi se u saopštenju G17 plus. "Nelogično je da nelegalno izabran guverner na bilo koji način učestvuje u raspravi o tom izveštaju", navodi se dalje i dodaje da "ne postoji nikakva veza između redovnog izveštaja o radu NBS i procedure izbora guvernera".

G17 plus konstatuje da je to "samo pokušaj kupovine vremena radi izbegavanja odgovornosti zbog nelegalnog odlučivanja u Skupštini" i podržava inicijativu Demokratske stranke Srbije da se kao dopuna dnevnog reda predstojećeg zasedanja Skupštine 14. oktobra, uvsti i Predlog odluke o poništavanju glasanja za izbor guvernera i Saveta NBS. "Bilo kakvo odugovlačenje u rešavanju ovog pitanja značilo bi produbljivanje agonije u kojoj se nalaze demokratija u Srbiji i njen Parlament s obzirom da je nepobitno utvrdjeno da je izbor Kori Udovički bio nelegalan jer su nedostajala najmanje dva poslanika (Neda Arnerić i Dragan Rafailović) za kvorum", kaže se u saopštenju G17 plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: