VSO odobrio učešće snaga SCG u mirovnim operacijama

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2003.

08:25

Default images

Vrhovni savet odbrane odobrio je u sredu početak priprema Vojske SCG za učešće u međunarodnim misijama. Savet je naložio Ministarstvu odbrane da pripremi zakonske i druge akte kojim će regulisati učešće Vojske SCG u međunarodnim mirovnim misijama čime bi se stvorili uslovi da konačnu odluku o upućivanju Vojske u mirovne misije donose Skupština državne zajednice, navodi se u saopštenju VSO.

Vrhovni savet odbrane imenovao je u sredu, između ostalih, novog načelnika Inspektorata odbrane, zamenika načelnika Generalštaba za kopnenu vojsku i nove komandante Beogradskog, Novosadskog i korpusa Ratne mornarice, čime su popounjena mesta upražnjena nedavnim smenama na vrhu VSCG, a u sklopu reformi vojske. VSO je saopštio da je za novog načelnika Inspektorata odbrane imenovan general-potpukovnik Dragan Stojiljković. General-major Milomir Miladinović imenovan je za zamenika načelnika Generalštaba za kopnenu vojsku. Novi komandant Beogradskog korpusa je general-major Dragan Živanović. Za komandanta Novosadskog korpusa imenovan je general-major Dragan Paskaš. Novi komandant Korpusa ratne mornarice je kontraadmiral Jovan Grbavac. Načelnik Vojne akademije biće general-major Dragan Vojinović, a načelnik Uprave za moral pukovnik Vidosav Kovačević. Načelnici štaba Niškog i korpusa Ratne mornarice su pukovnik Vladimir Stojiljković i kapetan bojnog broda Dragan Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: