Mesić za sastanak Hrvatske, SCG i BiH o povratku izbeglica

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2003.

12:31

Default images

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić založio se organizovanje trojnog sastanka državnih zvaničnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore kako bi bile otklonjene "brojne barijere" za povratak izbeglih lica. Mesić je rekao da je "hrvatski interes da se izbeglice vrate jer je to jedini način da pokažemo zrelost svoje demokratije". "U Hrvatskoj postoji politička volja koja ranije nije postojala za povratak izbeglica, izgradili smo mehanizme i pravnu regulativu prema evropskim standardima. Sada ostaje samo da uvedemo kontrolne mehanizme i da proces povratka konačno počne da funkcioniše", rekao je Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: