Četiri uslova za prijem SCG u Partnerstvo za mir

Izvor: B92

Subota, 14.06.2003.

20:17

Default images

Ministar odbrane SCG Boris Tadić izjavio je da su uslovi za prijem zemlje u program Partnerstvo za mir saradnja sa Haškim tribunalomg, prekid finansiranja Vojske Republike Srpske, početak reformi vojske i povlačenje tužbi protiv NATO zemalja pred Međunarodnim sudom pravde. Tokom posete Preševu i Bujanovcu, Tadić je novinarima rekao da uslov da se odustane od tužbe protiv NATO zemalja nije ispunjen jer je državna politika da će ta tužba biti povučena istovremeno sa tužbama koje su protiv SCG podnele BiH i Hrvatska.

"Saradnja sa Tribunalom u Hagu je bolno pitanje koje izaziva mnogo dilema, ali je ta saradnja neophodna i u suočavanju sa odgovornošću koju naš narod ima prema događajima na prostoru bivše SFRJ", kazao je Tadić. On je izrazio žaljenje što se haški optuženik Veselin Šljivančanin nije dobrovoljno predao policiji, jer bi u tom slučaju "država imala legitimitet za podršku njegovoj odbrani". "Kao ministar, moram da iskoristim sve mogućnosti i ponudim materijal i argumente za odbranu oficira naše vojske Veselina Šljivančanina, Miroslava Radića i Emira Šišića, i ja ću to, svakako, uraditi", rekao je ministar odbrane SCG

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: