DS NECE PREGOVARATI SA SPO-om AKO ONI NE PODRZE KOSTUNICU

Izvor: B92

Petak, 11.08.2000.

18:08

Default images
"Demokratska opozicija Srbije nece pregovarati sa SPO-om oko stvaranja zajednickih lista za lokalne izbore, osim ukoliko ta stranka ne podrzi predsednicku kandidaturu Vojislava Kostunice", rekao je novinarima potpredsednik Demokratske stranke, Boris Tadic, i upozorio da je za ostvarivanje takve saradnje ostalo jos malo vremena, javlja B2-92.

"Unutar Demokratske opozicije Srbije (DOS) dogovorili smo se da lokalni odbori mogu izaci na lokalne izbore iskljucivo u koaliciji sa strankama Demokratske opozicije Srbije. Sto se tice zelje pojedinih lokalnih odbora SPO-a da ucestvuju zajedno sa nama na lokalnim izborima - njihov posao nije da ubede u to nase lokalne odbore, koji na to svakako nece pristati , nego je njihov posao da ubede vrh SPO-a da izadju zajedno na listama sa DOS-om", izjavio je Tadic.

Boris Tadic je istakao da bi eventualnu Kostunicinu pobedu svakako podrzale DPS i Narodna stranka, dve od tri vladajuce crnogorske partije. Tadic je u tom kontekstu najavio da bi u narednih nedelju dana trebalo da dodje do susreta predstavnika Demokratske opozicije Srbije i celnika Demokratske partije socijalista i Narodne stranke iz Crne Gore, i dodao kako se nada da bi ove dve partije mogle da promene stav i ucestvuju na saveznim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: