Utorak, 29.03.2022.

15:59

"Njegova emotivnost dovodi svet na ivicu katastrofe"

Rusija se nada da emotivnost američkog predsednika Džozefa Bajdena neće odvesti svet na ivicu katastrofe, kaže portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

Izvor: B92, Tanjug

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ona je rekla da se nada da takve emocije neće dovesti do toga da pod njihovim uticajem američki predsednik učini nešto nepopravljivo i opasno za ceo svet, prenosi RIA Novosti.

"Ako kažu da su to emocije, shvatate da to počinje da prevladava nad razumom, profesionalizmom, logikom", ocenila je Zaharova.

Dodala je da se, bez obzira na to kako je došlo do takvih izjava, nada da takva emotivna stanja neće dovesti svet na ivicu katastrofe.

Bajden je, završavajući u subotu posetu Evropi govorom u Varšavi, rekao da Ukrajina „nikada neće biti pobeda za Rusiju" i da ruski lider Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti".

Moskva je oštro reagovala na tu Bajdenovu izjavu, a Bela kuća je kasnije saopštila da Bajden nije pozivao na smenu rukovodstva Ruske Federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

50 min

Podeli: