Sreda, 25.12.2019.

12:43

Avganistan: Kidnapovani mirovnjaci

Talibanski ekstremisti kidnapovali su 27 pripadnika mirovne misije "Narodni mirovni pokret" u avganistanskoj provinciji Farah, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Avganistan: Kidnapovani mirovnjaci
Foto: Scott Olson/Getty Images

Zamenik guvernera Faraha Masud Bahtavar izjavio je da su mirovnjaci kidnapovani na auto-putu, a putovali u šest automobila od Herata do Faraha u utorak uveče kada su konvoj zaustavili Talibani i odveli ljude u nepoznatom pravcu, prenosi Rojters.

Jedan od članova mirovne grupe koji nije bio u konvoju rekao je da su mirovnjaci imali u planu da u provinciji Farahu pozivaju na mir i primirje izmedju sukobljenih strana u Avganistanu.

"Narodni mirovni pokret" formiran je u znak protesta zbog nasilnih napada i nakon što je 17 civila stradalo nakon eksplozije automobila kod sportskog stadiona prošle godine.

Talibani su prethodno osudili aktiviste da ih finansira vlada u Kabulu, što je ta grupa demantovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: