Nova vest
Fudbal 0

16.6.2024.

12:05

Taktika Srbije za Englesku: "Trebamo da ih napadnemo visoko"; "Nemamo šta da izgubimo"

Nekadašnji fudbaleri Boško Đurovski i Nenad Jestrović su izneli očekivanja od Srbije protiv Engleske u prvoj rundi grupne faze Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Jestrović i Đurovski su bili gosti TV Prva u esmiji "Jutro", gde su prokomentarisali kakve šanse imamo protiv Engleza.

Đurovski smatra da je odlična amtosfera i sviđa mu se što nema preterano euforije.

"Na početku, raduje me atmosfera. Nije euforična kao u Kataru. Kada smo svi očekivali polufinale. Sada smo umereniji i to me raduje. Vidim da po medijima i raspoloženje kod nacije da igramo hrabro, izjave Piksija su optimistične. Moramo da priznamo da je Engleska veliki favorit. Ja lično mislim, da li ćemo izdržati da ne primimo gol? Sposobni smo da ga damo. Jedva čekam kao svi ostali navijači da vidim kako ćemo se ponašati", rekao je Đurovski.

Jestrović veruje da to što ne postoji veliki pritsak, može da bude korisno za dobru igru.

"Slažem se sa Boškom. Mislim da Srbija ima kvalitetnu reprezentaciju, ali defanzivno, ta zadnja linija, imali smo problema. Nadam se da ćemo odigrati dobro ko protiv Šveđana što nismo primili gol. Imamo kvalitetne napadače i uvek možemo da postignemo pogodak. Nemamo pritisak, igramo protiv jedne velike reprezentacije, nadam se da će nam to dobro doći da igramo dosta bolje. Nemamo šta da izgubimo", rekao je Jestrović.

Đurovski smatra da bi trebali da napadnemo Englesku sa dva napadača.

"Mislim da treba da počnemo sa dva špica, naš sistem je takav. Trebamo da ih napadnemo visoko. Ključni su naši bočni igrači. Englezi ulaze u igru iz pozadine, ako ih tu poremetimo, možemo da ih ugrozimo. Ako se vratimo i branimo, lako nas probiju", rekao je Đurovski.

Jestrović se ne slaže sa tim i smatra da je bolje da imamo jednog igrača više u veznom redu.

"Ja sam oduvek voleo trenere sa taktikom 4-4-2. Tad sam najbolje igrao. Sa Englezima ne treba igrati sa dva napadača, igraju sa jednim špicem i oni. I 2003. godine kada sam ja postigao gol Englezima, poslednji protiv njih. Igrali smo oprezno, postigli smo gol i napravili rezultat. Zašto da se ne krene sa jednim napadačem i da se više vodi računa da se ne primimo gol."

Izvor: prva

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Olimpizam

Holanđanka kao Đoković

Trostruka svetska šampionka u vožnji na hronometar, holandska biciklistkinja Elen van Dajk, takmičiće se na Olimpijskim igrama u Parizu, šest nedelja nakon preloma skočnog zgloba tokom treninga, zbog čega je morala na operaciju.

Beta

18:19

3 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu