Petak, 22.06.2018.

07:19

Nevreme u Prijepolju napravilo katastrofu / VIDEO

Jako nevreme pogodilo Prijepolje. Jaka kiša i olujni vetar su za 20 minuta napravili ogromnu materijalnu štetu.

Izvor: B92, Prva

Nevreme u Prijepolju napravilo katastrofu / VIDEO
Freeimages.com

Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u Prijepolju su pod vodom jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina. U centru grada grom je udario u stablo lipe ali se srećom niko nije nalazio u blizini pa je izbegnuta tragedija.

Nevreme je Prijepolje pogodilo u četvrtak predveče, a u njemu je, kako javlja portal Prijepolje Info, načinjena velika materijalna šteta na voćnjacima, putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava.

Kuće koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje poplavljene su, voda je ušla u prostorije i na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu. Ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, štete je bilo i na Lukoilovoj pumpi koja se nalazi neposredno pored magistrale.

"Mislili smo da će smak sveta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jako vetar počeo je odjednom da duva, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje", u dahu priča sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje.

"Ovo je katastrofa. Svako malo pogodi nas neka vremenska nepogoda. Prvo grad, sad poplava. Ljudima su uništeni voćnjaci i malinjaci. Kako će proći ova godina i šta će se ubrati ostaje nam da vidimo", kazao je Vladimir Ninčić iz okoline Prijepolja.

Pored seoskih i prigradskih delova, i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: