Četvrtak, 22.06.2023.

08:17

Vučić doneo konačnu odluku: "Idem u Brisel" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na RTS povodom situacije na KiM.

Izvor: B92

Vučić doneo konačnu odluku:
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIÆ/bs

On je na početku obraćanja rekao da će ipak ići u Brisel, odmah nakon što je specijalni izaslanik Žozep Borelj najavio da je njega i tzv. premijera Kosova Aljbina Kurtija pozvao na hitan sastanak.

"Otići ću u Brisel da razgovaram za Boreljom sat–dva–10, sa Kurtijem nemam šta. Razgovor s njim nema nikakvog smisla. On nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjopolitičkim stvarima u centralnoj Srbiji", kazao je Vučić.

"Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije", kazao je on za RTS.

"Mi smo sami u ovome, moramo da razumemo sopstvene snage. Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumeju da je zemlja u teškoj situaciji. Pod najtežim smo pritiscima. Po pitanju KiM razgovaramo samo sa kolektivnim Zapadom. Onda se zapitate kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora nema. Pogledajte Eskobarove izjave, sve ćete da razumete i vidite u kakvoj je užasnoj situaciji Srbija"; rekao je Vučić.

"Na Zapadu misle da je moguće da se teror nad Srbima nastavi", dodao je Vučić.

"Te njihove dečje igre koje ne mogu da prodaju nikome su okej, ali mi moramo da gledamo kako da sebe sačuvamo. Nemam šta da razgovaram sa ljudima koji žive za to da prebijaju naše ljude. Kad budu oslobođeni, biće zahvaljujući onome što se zalaže Beograd", dodao je Vučić i objasnio na koji način su uhapšeni Srbi na KiM.

"Oficir za vezu je obišao uhapšene Srbe, ovo danas nosim u Brisel. Pričaju mi o pravima, otac dvoje maloletne dece ima vidljive povrede na potiljku previjene gazom, ima povrede koje su mu pripadnici tzv. kosovske policije naneli kundakom od puške. Milovan Božović posle dva i po meseca pritvora i dalje ima vidljve povrede u vidu pucanja mišića koja je nastala prilikom privođenja, a stavljaju mu napad na službeno lice", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: