Nedelja, 20.10.2019.

14:30

Američki ministar odbrane doputovao u Avganistan

Američki ministar odbrane Mark Esper stigao je u Avganistan u trenutku dok SAD nastoje da ponovo pokrenu pregovore sa talibanima.

Izvor: Tanjug

Američki ministar odbrane doputovao u Avganistan
EPA-EFE/Chris Kleponis/POOL

"Cilj je još uvek da se u nekom trenutku dođe do mirovnog sporazuma, političkog dogovora koji bi bio najbolji put napred", rekao je Esper novinarima, preneo je Rojters.

"Nadam se da možemo da krenemo napred i postignemo politički sporazum koji bi ispunio ciljeve koje želimo", dodao je američki zvaničnik.

Kako prenosi AP, Esper je kazao da se nada da SAD mogu povući više hiljada vojnika i smanjiti njihov broj na 8.600, a da time ne ugroze borbu protiv Al Kaide i Islamske države, ali je dodao da će odluka o bilo kakvom povlačenju biti u sklopu mirovnog sporazuma sa talibanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: