Subota, 20.06.2020.

10:01

Intenzivira se propagandni rat dve Koreje

Severna Koreja priprema se da uzvrati udarac Južnoj Koreji u "ratu propagadnim lecima" u kojima se osuđuju svi koji su prebegli na jug.

Izvor: Tanjug

Intenzivira se propagandni rat dve Koreje
Ilustracija: Deposit photos/bedobedo

Izvestili su jutros državni mediji, prenosi Rojters.

Severnokorejska državna agencija KCNA uzvestila je da "ogorčeni narod Severne Koreje aktivno učestvuje u pripremi akcije za masovnu distribuciju letaka u Južnu Koreju".

Organizovani severnokorejski prebezi juče su najavili da pripremaju stotine plastičnih flaša napunjenih pirinčem, lekovima i zaštitnim maskama koje u nedelju nameravaju da spuste u more uz granicu sa Severnom Korejom.

Pjongjang je svoj propagandni materijal slao u Južnu Koreju balonima, pa ovaj "rat propagadnim materijalom" između dve Koreje traje već decenijama, a građanski rat koji je izbio 1950. godine zvanično nikada nije okončan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: